Mituri despre aparatul dentar invizibil

Odata cu trecerea timpului intelegem ca trebuie sa facem mult mai multe lucruri pentru sanatatea noastra, atat la suprafata, cat si la interior. Desi aparent este un subiect pe care foarte multi dintre noi il evita, asta nu ar trebui sa ne impiedice sa luam cele mai bune decizii cu privire la grija pentru noi. De asemenea nu ar trebui sa uitam ca unul dintre cele mai de pret lucruri pe care le avem este de fapt sanatatea si aspectul dintilor nostri.

De altfel, nici nu a aparut bine noi metode de tratare si ingrijire a dintilor, ca au si aparut cativa carcotasi care sa lanseze diferite zvonuri si mituri, care mai de care mai nefondate. Si pentru ca am vorbit despre aspectul dintilor aici aducem in prim – plan tratarea diverselor probleme prin noul aparat dentar invisalign. Iar primul lucru pe care l-am gasit nefondat a fost cel legat de faptul ca nu este chiar atat de eficient ca in cazul aparatului dentar traditional, sau ca iti poate provoca diferite carii.

In ambele chestiuni lucrurile se pot demonta foarte usor si asta pentru ca aparatul dentar invizibil este mult mai usor de purtat si de utilizat, perioada de tratament prin intermediul acestuia este ceva mai mica, decat cea in cazul aparatului dentar clasic. Cat despre aparitia cariilor nici nu poate fi vorba, avand in vedere ca se recomanda o curatare eficienta si riguroasa.

Iar in cazul consumului de bauturi precum cafea, ceai sau alte lichide colorate se recomanda scoaterea aparatului. Aparatul dentar invizibil fiind unul mobil si nu fix. Un alt mit sau lucru nefondat este cel legat de pret aparat dentar invizibil. Doar pentru ca nu ai fost capabil sa faci o cercetare serioasa sau nu ai fost suficient de curios sa cunosti adevarul despre pretul acestuia nu iti da dreptul sa aduci diferite neadevaruri despre aceasta metoda de tratament.

Prin urmare lista de mituri poate continua incepand de la forma, transparenta sau timpul de purtare a acestui nou aparat dentar invizibil, dar daca sunteti cu adevarat interesati de un astfel de aparat nu veti lua in calcul toate aceste mituri. Ci mai degraba, ceea ce va sfatuim si noi si ceea ce este indicat sa faceti este sa va indreptati catre specialisti. Doar un medic ortodont va poate spune ce este de facut in cazul problemei de sanatate orala pe care o aveti.

Iar ca sa aflati toate lucrurile pe care vi le doriti puteti merge la o consultatie in care medicul sa va vorbeasca despre metoda de tratament, ce presupune aceasta metoda si mai exact ce trebuie sa faceti voi. Cei care sunteti pusi in situatia in care sunteti nevoiti sa purtati un astfel de aparat dentar invizibil. Ba mai mult decat atat nu trebuie sa neglijati faptul ca fiecare decizie pe care o veti lua in legatura cu acest lucru trebuie sa fie luata in cunostinta de cauza si bineinteles numai dupa ce ati consultat in prealabil un specialist.